skip to Main Content

OM AT VÆRE REGISSØR / FORESTILLINGSLEDER

OM FAGET

Hvad laver en regissør/forestillingsleder egenligt. Vi er blæksprutter, kommunikator, mor/far, sergent, kaptajn og overblik.

Kort fortalt. I prøveperioden er vi regissører og hjælper instruktøren med gode forhold og videregivning af information fra prøvesalen ud til resten af produktionen.

Når så forestillingen spiller, er vi forestillingsledere og har det overordnet ansvar for sikkerhed og at forestillingen forbliver i instruktørens ånd og aftaler.

Et godt sted at starte kan være at læse Allan Lauridsens bog STIKORD, den giver et rigtigt godt indblik i faget. Den kan lånes på biblioteket eller købes på nettet.

En anden bog, som godt nok er på engelsk, er min underviser på Guildhall School of Music & Drama Soozie Copleys bog Stage Management: A Practical Guide. Den kan lånes på biblioteket eller købes på nettet.

Der er skrevet en masse interview med forestillingsledere og regissører, så prøv at søge på dem på Bibliotek.dk

Du kan også læse denne artikel, hvor jeg blev interviewet – LÆS HER

Eller lyt til Podcast Min opera – 5:5 Hoffenbachs Hoffmanns eventyr (DR P2), hvor jeg fortæller om forestilling Hoffmanns eventyr.

Og ellers søg på engelsk: Stage manager, Stagemanagement.

Vær opmærksom på at regissör på svensk er en instruktør

Du kan prøve at søge optagelse i Facebook gruppen Regissør i Danmark – det er vores netværk, hvor vi deler viden og slår stillinger op.

Berit Wolsted Jones
Back To Top